Porr åter i topp när intresset för Pokemon Go svalnar

När det var som störst så Googlades “Pokemon Go” mer än nyheter, väder och porr (men katter då?). Men enligt de senaste analyserna av Google Trends så verkar intresset svalna, medan porren verkar ungefär lika spännande som innan.

Detta skriver i varje fall Sydney Morning Herald, som pratat med företaget Yellow Octopus som gjort en liten jämförande översikt av söktermen “Pokemon Go” gentemot mer stabila söktermer (som nyheter och porr, då) som inte förändras mycket.

Det visar sig att söktermen toppade söktrenderna den 16 och 19 juli (utöver ett stort tapp den 17 juli). Efter detta så verkar intresset stadigt sjunka. Detta antagligen då den initiala hypen börjat avta, något som man ändå får vänta sig när det gäller något så konkret som ett spel.

Läs mer: Pokemon Go slår alla rekord – men Pokemon-klockans lansering skjuts upp

Men trots den fallande populariteten så har vi nog sett något av en milstolpe i den digitala utvecklingen. Under några dagar sommaren 2016 så undrade nästan hela världen vad ett mobilspel var för något – och detta utan att företaget bakom egentligen gjort så mycket mer än att kopplat ihop ett känt varumärke med ett innovativ produkt.

En produkt som för bara några år sedan sågs på som barnsligt, men som idag kan omsätta miljarder.

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik digital annonskampanj? Klicka här