Populära videoappen VLC får stöd för 360-graders video

Skaparna av VLC, videospelaren som bygger på öppen källkod, är gratis och stödjer i stort sett alla videoformat kommer nu att lägga till stöd för 360-gradersvideo. Lagom till årets juklapp (VR-headset), kanske?

Detta nya videoformat är kanske inte VR fullt ut, men upplevs ändå bäst om tittaren själv får svänga runt på huvudet. Hursomhelst så har detta fått ett uppsving på sistone, inte minst när det kommer till marknadsföring (kolla bara Facebooks flöde!). Det är därför inte så konstigt att VLC ska få stöd för detta.

Läs mer: Facebook gör en 360 med Canvas

VideoLan annonserade sitt nya släpp nyligen, och erbjuder en liten förhandsversion på sin hemsida. Man har arbetat med Giroptic, som bygger VR-kameror, för att utveckla detta stöd för VLC. Den förhandstitt som man kan se nu kommer att få sina buggar fixade, och fullt stöd ska släppas i och med VLC version 3.0.

Släppet kommer först till desktopversionen, men ska man lovar att mobilappen ska följa en kort stund senare (med fokus först på androidversionen). Man utvecklar även stöd för VR-headsets (som HTC Vive och Googles Daydream), tillsammans med fullt 360-gradersljud också. Det sistnämnda kan dock dröja lite.