Populära appen Kik tänker nytt kring marknadsföring – ger emojis i utbyte mot reklam

Kik är en framgångsrik social app bland i synnerhet amerikanska ungdomar. Enligt Kik är dessa svåra att nå med traditionell reklam – nu erbjuder man lojalitetspoäng i utbyte mot interaktiva reklamupplevelser.

Många börjar förstå att reklam inte behöver vara ett störningsmoment, menar Josh Jacobs från Kik. Istället kan det vara en vara en välkomnad del av användarupplevelsen.

Detta är vad man vid Kik tänker göra när man nu annonserat sitt samarbete med MediaBrix, företaget som redan har samarbetat med bland andra BMW och Coca-Cola. Tillsammans med MediaBrix tänker man skapa “native-ads”, riktad reklam i form av både spel och mer traditionella videos. För varje reklamrelaterad interaktion belönas användaren med lojalitetspoäng  – Kik Points – som kan bytas mot emojis och annat Kikinnehåll.

MediaBrixs VD, Ari Brandt, tror att man måste hitta nya sätt att intressera den unga, rastlösa publiken för annonser. De flesta i denna ålder ser också på reklam med stor skepsis.

Samtidigt växer messenger-tjänsternas storlek, med exempelvis 240 miljoner registrerade användare bara för Kik. Över 80 procent av dessa uppges dessutom vara i åldrarna 13-25 – så för att nå denna stora men skeptiska publik måste man alltså tänka till.

En metod som Jacobs menar kan vara framgångsrik är att vara transparent och erbjuda användarna med en belönande upplevelser i utbyte mot deras data.

Läs mer: Kik fungerar utmärkt för K-Swiss