Populär mailtjänst satsar på Facebookbaserade annonskampanjer

Den bland marknadsförare populära Epost-tjänsten mailchimp lanserar nu ett nytt verktyg som för första gången tar dem in i de sociala mediernas värld. Nu ska man kunna skapa annonskampanjer på Facebook direkt från Mailchimps kontrollpanel.
Man ska kunna använda sig av redan existerade mailinglistor i samband med att man skapar sina Facebookbaserade annonskampanjer, förutom Facebooks målgrupper. Dessa annonser ska dessutom kunna byggas ihop på samma sätt som Mailchimps övriga annonser, kan man läsa i deras blogginlägg.
Mailchimp säger att man nu satsar på att bli en heltäckande lösning för marknadsförare, istället för att enbart fokusera på mail (borde man då byta namn?). Detta i samband med att mobilt surfande, sociala medier och meddelandetjänster växer i popularitet, något som tvingar marknadsförare att satsa även på dessa områden – och då i synnerhet Facebook.
Läs mer: Nästan alla satsar på sociala medier och mobilbaserad marknadsföring i år
Många av Mailchimps användare är också e-handelsföretag (över 16 procent, en ökning med 46 procent under förra året) och de står för nästan hälften av företagets intäkter. Dessa företag lär redan ha en närvaro på Facebook, något som säkert är en av drivkrafterna till den nya tjänsten.