Populär fotoapp i blåsväder – har Snapchat blåst upp sina tillväxtsiffror?

Är det problem i Snapchats drömfabrik? Enligt en stämningsansökan från den sociala fotoappen Snapchats tidigare tillväxtchef, Anthony Pompliano, så har man nämligen överdrivit sina tillväxtsiffror för att få upp värdet på marknaden innan den stundande börsnoteringen i mars 2017.
Enligt nättidningen Variety så hävdar Pompliano att han fick sparken efter bara tre veckor för att han vägrat vara med om att trissa upp siffrorna. Det är oklart hur stora summor det handlar om dock, då uppgifterna är hemligstämplade i stämningsansökan.
Det blir värre – i samma stämningsansökan säger han också att man värvat honom från Facebook (där han hade en liknande roll) enbart för att få reda på hemlig information kring hans tidigare förehavanden på Snapchats stora konkurrent.
Men Snaps talesperson, Mary Ritti, menar i en kommentar till Variety att stämningen är grundlös och att uppgifterna “saknar innehåll” och “är uppdiktad av en föredetta, missnöjd anställd”.
Läs mer: Snapchat vill bli ännu större på aktiemarknaden
Vi har skrivit tidigare om Snapchats planer på en börsnotering under våren – kommer detta sätta käppar i hjulen för vad som hittills varit en av de snabbast växande raketerna på techhimlen?