Popcorn time nu större än popcorn

Samtidigt som piratsajten Swefilmer stängs ned av polisen ökar andra liknande tjänster på nätet. Användarna klickar sig till nästa sajt och fortsätter att konsumera innehållet, lagligt eller olagligt.

En av de största pirattjänsterna just nu är Popcorn Time som växer lavinartat runt om i världen. Se bara nedan graf från Holland där Popcorn Time sedan lanseringen nu är ikapp och snart förbi tjänster som Netflix.

popcorn_netflix_graf
Källa: The Verge

Förutom tjänstens starka tillväxt på desktop är den en populär app för iOS. Och då ska det noteras att appen inte går att ladda ned via Apple Store. Till för någon månad sedan hade appen över en miljon nedladdningar.

Popcorn Time är så stor att när du söker på Google efter Popcorn så kommer Popcorn Time först i sökresultatet.

Pirattjänster kommer alltid att existera så länge lagliga bromsklossar inte uppdateras för att spegla verkligheten. Istället för att kasta pengar i sjön och sätta dit tonårsgrabbar kanske det är är dags att satsa på framtiden. Det är som att gamla gardet är på häxjakt och alla som ser på världen på ett nymodernt sätt ska brännas på bål. Jag säger inte att laglig rätt till verk inte ska finnas, tvärtom, de behövs. Men rätten behöver förstå dagens verklighet och jobba med den inte emot den. Fast de här orden känns redan så uttjatade, som att försöka övertyga mormor att hon ska ha en mobiltelefon.