Popcorn Time firar 1 år och passar på att håna filmindustrin

Popcorn Time firar ett år och passar samtidigt på att håna filmindustrin. Tjänsten som gör det som Netflix gör fast med piratfilmer och helt gratis avslutar med att säga att de aldrig kommer att stängas ned, aldrig.

Popcorn Time är superenkel att använda och utbudet är självklart enormt. Tjänsten med sin webb och appar (nu också för iOS) ser mycket proffsig ut och många användare vet nog inte ens om att de tittar på olagligt material.

Nyligen hade filmindustrin en seger i Australien men den jämfört med Popcorn Time är en droppe i havet.

Läs också: Sverige är värd för piraternas nya supertjänst – PopCorn Time

Det konsumenten uppenbarligen vill ha är en tjänst, som innehåller alla filmer – både nya och gamla – i en snygg förpackning. Tänk ett Netflix som inte blivit bunden av upphovsrättigheter och tillägg som geografiska begränsningar. Konsumenten vill ha det så gärna att de till och med använder pirattjänster för att få tillgång till innehållet. De agerar oftast med full insikt i att de bryter mot lagen, ändå gör de det om och om igen.

Återigen står det klart att filmindustrin måste börja agera proaktivt. Dagens jakt efter pirater har misslyckats katastrofalt. Se och lär från tjänster som Spotify och omfamna internets enorma möjligheter. Det filmindustrin gör idag med sina advokater är att lägga en blöt filt över potentialen istället för att vinna ur den.