Politiker använder Twitch som marknadsföringskanal

Twitch går från klarhet till klarthet. Inte bara är det den största kanalen för att titta på e-sport, utan nu ska de även bli stora på sport som basketboll. Senast är att amerikanska politiker som Bernie Sanders har börjat sända via Twitch för att nå ut till nya målgrupper.

Bernie Sanders må vara 77 år men han är en fena på att tänka fräscht. I det här fallet tycker jag att han gjort något riktigt smart och det är att använda Twitch som plattform för att sända live från sina konferenser.

Jakten på tronen i Vita Huset är i full gång och de demokratiska kandidaterna, som är över tjugo personer, försöker hitta på nya sätt att nå ut till sina potentiella väljare. Kreativa lösningar som även svenska politiker och andra med ett intresse för att kommunicera sina budskap borde studera.

Okej, det är inte miljontals tittare men Sanders hade 70.000 följare på Twitch efter att ha bara funnits på plattformen i 24 timmar. Och hela 20.000 personer bänkade sig framför hans kanal för att se en av debatterna. Han fyllde liksom en mindre stadion med anhängare på det sättet.

Vi på Dagens Analys fyller Friends Arena varje månad med våra läsare. Det blir lite roligare att analysera besöken till sajten när man använder IRL-exempel.  Vilken byggnad fyller ni med er tjänst?

Twitch is incredibly valuable to our campaign, because you get instantaneous feedback from people you are talking to as the stream is going, Sure, if you post on Twitter, you’ll get some people replying to you, but there’s something about that instantaneous feedback that you get on Twitch that drives our discussion. I mean, if you watch our streams, we’re reading the comments, we are reacting to them, kommenterar Sanders team.

Här kan du läsa en längre artikel och intervjuer med Sanders team. Intressant läsning för dig som vill studera Twitch lite närmare.