Pokemon Go slår alla rekord – men Pokemon-klockans lansering skjuts upp

Pokemon Go är mobilspelet som inte bara blivit störst av alla (och därmed petat ner svenska Candy Crush från förstaplatsen), utan även den appen som slagit hastighetsrekord. Ja, i antalet nedladdningar på kortast tid alltså. Dock verkar inte allt gå vägen för Nintendo själva.

Under den gånga helgen så nådde man 50 miljoner nedladdade exemplar av spelet i appbutiken Google Play – något som bara tog 19 dagar och därmed gör att man slagit snabbhetsrekord i Androids apphistoria, enligt analysföretaget Sensor Tower.

Google Play Pokemon Go snabbast

I helgen så firade man också sammanlagt 75 miljoner nedladdade exemplar, och detta trots att spelet lanserats stegvis i de flesta länder, med början i Australien och Nya Zeeland för drygt tre veckor sedan.

Mycket av detta beror på att användare kringgick de geografiska begränsningarna, såklart. En annan är att man toppar alla länders nedladdningslistor i samma sekund som spelet lanseras.

Läs mer: Nintendos aktie faller när börsen insett att de inte gör Pokemon Go

Vad som kommer upp måste komma ner, såklart, så vi får se hur länge hypen håller i sig (för att inte tala om hur länge ni orkar läsa om Pokemon Go’s framfart, såklart).

Redan skriver flera medier om att Nintendos brakförlust – delvis relaterad till den starka Yenen, men också Nintendos relativt lilla delägarskap i spelet – nu innebär att man kommer skjuta på lanseringen av Pokemon Go Plus. Denna smartwatch är annars tänkt att hjälpa oss i letandet efter fickmonstren under våra promenader.