Pokemon Go är största mobilspelet någonsin

På otroligt kort tid har Pokemon Go från Nintendo stigit som ett av världens mest populära mobilspel. I USA är man redan ohotad etta och redan klöst sig förbi Candy Crush Saga och även på väg att gå om populära meddelandeappen Snapchat.

Uppdatering: Nu är spelet även släppt i Tyskland

Bara de senaste dagarna har Pokemon Go blivit USAs största mobilspel, någonsin.

pokemon_go_biggest

Appen har idag över 21 miljoner dagliga användare och tillväxten bara fortsätter i lika rask takt, varje dag.

Redan nu är man större än Tinder och på väg att krossa både Twitter och Snapchat.

Enligt prognoserna drar Nintendo in miljontals dollar varje dag av besatta spelare som springer runt på stan och fångar Pokemon.

Framgången har också lett till att sömniga Nintendo via skaparna Niantic ökat mer än 7 miljard dollar i senaste värderingen på börsen. Galet hur ett spelsläpp kan förändra världsordningen.

Vad det gäller Time-Spent så slår Pokemon Go andra på fingrarna.
pokemon_go_timespent

Hatten av till Nintendo som lyckas tajma hela releasen så fantastiskt bra. Det har varit en svacka på spelmarknaden senaste tiden och speciellt så under sommaren. Att vara ute i det fina vädret lockar och spelet går ut på att just vara ute och flänga omkring, något som vi har tid med under semestertider.

Appen är snart förbi Snapchat och även på väg att gå om Google Maps, galet nog.

pokemon_go_growth

Frågan är bara hur länge Nintendo kan rida på den här vågen. Pokemon Go bygger på att du har tid att flänga omkring och leta Pokemon. När sommaren snart är över och de flesta av oss behöver återgå till våra skrivbord kommer också spelet påverkas negativt. Vi kommer helt enkelt inte ha tid att jaga Pokemon. Så om du redan köpt aktier i Nintendo ska du inte hänga kvar med dem allt för länge.

Behöver du fånga trender och annat som händer i din omvärld. Tveka inte att kontakta oss här på Dagensanalys.se. Vi ligger alltid steget före. 

Här är den grymma trailern om Pokemon. Visst vill man hänga på och fånga!