Playpilot lanserar Matchlists

Playpilot vill nu göra det lättare för alla familjer, kärlekspar och kompisgäng att hitta en film eller serie som alla i sällskapet vill titta på, genom den nya app-funktionen Matchlists.

Mer än var tredje svensk i delat hushåll har svårt att hitta en bra film eller serie att titta på. Playpilot, appen som samlar alla streamingtjänster under ett och samma tak, löser nu detta problem genom lanseringen av Matchlists som enkelt låter familj och vänner hitta något som alla vill titta på.

När det gäller det vanligaste i-landsproblemet, att enas om en film eller serie att se på, skiljer sig svaren åt beroende på boendesituation: bland singelhushåll anger 22% att det är ett vanligt problem men ju fler viljor som ska samsas, desto vanligare blir problemet. Bland de som bor tillsammans med vänner uppger hela 40% att det är ett vanligt problem med irriterande konsekvenser som följd; att man tittar på en dålig film/serie (23%), att man tittar på olika saker (16%), eller att man ger upp och inte tittar på något alls (14%). Nästan 20% uppger dessutom att sökandet och väljandet leder till tjafs bland de som försöker enas.

Den som skapar en Matchlist börjar med att ställa in några enkla filter (t.ex. vilka genres man vill se, eller vilka streamingtjänster man har tillgång till) och bjuder sedan in sina vänner. Sedan kan deltagarna “swajpa” sig fram bland filmer och serier, medan Playpilot samlar allt som flera i sällskapet vill se i en lista.