Pinterest introducerar nya “köpknappen”

Pinterest håller på att utvecklas till en shoppingkatalog. Nyligen meddelade bolaget “buyable pins” (köpknappar) som tillåter dig köpa produkter direkt via appen.

Bolagets första steg in i e-handeln, baseras på att 80 procent av Pinterest-användare redan köper saker via sina telefoner. “Folk vill köpa saker på Pinterest”, säger Ben Silbermann, företagets grundare och VD.

Pinterest är värderat till mer än $ 11 miljarder med förväntan att det kan bli en blomstrande plattform för e-handel. På sätt och vis är den redan det – många användare ”pin” (sparar) saker de vill ha och går sedan vidare för att köpa dem någon annanstans.

Designen för köpknappen är en stor blå “köp” knapp bredvid den traditionella röda “pin it” i mobilappen. Du kan köpa varor med kreditkort eller med Apple Pay. Företaget ska börja med att tillåta iPhone och iPad-användare att handla och införa möjligheten för Android-användare senare.

Intressant nog kommer Pinterest inte att ta någon del av försäljningen. Företaget säger att de vill se att det finns ett stort urval av produkter samt få användare att känna sig bekväma. De vill inte att de ska tro att de betalar ett högre pris på Pinterest än försäljarens hemsida. Istället kommer återförsäljarna att betala för att få sina produkter” med i användarnas flöden. Och med tanke på Pinterest förståelse av användarnas intressen, kommer detta att kosta en del.

Mer än 2 miljoner produkter kommer att finnas tillgängliga för köp from att Pinterest lanserar denna tjänst.

Företag som kommer finnas tillgänglig på sidan inkluderar Macys, Nordstrom och Neiman Marcus.

Den nya knappen kommer ut i slutet av månaden.