Pinterest introducerar ny chattfunktion

Pinterest, en hemsida och app som tillåter dig att titta samt ladda upp bilder som du kan spara på ditt privata konto.

Denna tjänst har sedan ett tag tillbaka varit en av mina absoluta favoriter, utan att behöva spara bilderna till min dator kan jag istället spara dem direkt till mitt konto online eller “pin:a dem” vilket gör att jag alltid kan hitta de bilder jag gillar på ett smidigt sätt. Beroende på de bilder jag gillar, tipsar den också om andra bilder och kategorier den tror att jag kan vara intresserad av.

Nyligen utökade de sin tjänst så att man kan skicka bilder och text via en privat chatt till sina vänner. Chatten kan användas direkt till en eller flera vänner som kan självklart kan använda sig av bild eller text för att besvara. Chatten liknar Facebook Messenger och används på samma sätt, förutom att det är lättare att skicka bilder till varandra.

Att kunna skicka bild och text är kanske inte det mest häftiga som vi har sett på nätet, det finns en mängd tjänster som tillåter dig göra samma sak. Skillnaden är att chatten är skapad för just bilder, som man vill dela med sig och kunna hitta på ett enkelt sätt. Säg att du jobbar med ett projekt i en grupp och behöver ha bilder till er kampanj. Skapa ett gruppmeddelande, skicka bilder till varandra och diskutera dem. Om du sedan lämnar chatten för någon anledning så kommer konversationen och bilderna alltid vara sparad och kommer allts inte att gå förlorade.

Pinterest nya chattfunktion är alltså mer annorlunda än man tror. Den skiljer sig från de andra hemsidor/appar som antingen raderar din bild (Snapchat), inte kan spara bilden (instagram) eller måste ladda upp bilder från din dator (Facebook). Plus så kan den användas via din dator, mobil, surfplatta mm, olikt appar så som Viber och Whatsapp.

Nedanför kan ni se ett kort klipp om tjänsten och hur den kan användas på optimalt sätt.