Expressen försöker locka fram PewDiePie bakom skärmen

Som vanligt när internet får tala är det 80 procent härliga människor som uttrycker sina tankar och tyvärr  20 procent troll som hatar allt och alla oavsett vad det handlar om. Även så i fallet om pengarna som Felix ‘PewDiePie’ Kjellgren tjänar på sina videoklipp.

Det hela började med skvallerpressens nyfikenhet om hur mycket pengar Felix tjänar på sina videoklipp. Att han tjänar pengar är ju en självklarhet eftersom han har haft hela 9 miljarder visningar på sin YouTube-kanal. På Facebook spred sig nyheten snabbt om killen som “skriker framför videokameran” att hans bolag gjorde 63 miljoner kronor i vinst förra året. Felix har alltid undvikit press och han har aldrig diskuterat pengar eller visat upp en sida av att gilla pengar. Ta och jämför det med skaparen av Minecraft, Markus “Notch” Persson som nyligen köpte en av de lyxigaste husen i Beverly Hills, efter att Microsoft köpte hans spel för en miljard dollar.

Människor och troll skrev sina tankar om Felix intjänade pengar på hans YouTube-kanal. Vissa hatar att han tjänar pengar på det han gillar att göra och andra beundrar honom, precis som det brukar vara när internet får tala. Felix publicerade ett videoklipp där han svarar på tal om hans pengar och vad som är viktigt för honom.

Läs också: Sverigesradio slår rekord efter sommarprat med PewDiePie

Artikeln var ett fulspel från Expressen i hopp om att locka fram Felix bakom skärmen  och få en intervju med honom. Alla vet att en intervju med Felix skapar miljontals visningar för den artikeln. Det fick Sveriges Radio erfara när Felix var en av sommarpratarna. För att hantera stormen av lyssnare fick de uppgradera sina datorer och jobba övertid.

Anyway, här nedan kan du lyssna på Felix tankar om hysterin kring hans bolag.

Ping: Skvallerpressen är det egentligen ni som är det stora trollet dolda bakom varumärken som lovar annat?

Bonusvideo om troll: