PewDiePie fortsätter att dra in storkovan

Svenska YouTube-stjärnan Felix “PewDiePie” Kjellberg är kvar på platsen som största stjärnan på den Google-ägda plattformen, och redovisar riktigt imponerande siffror för år 2015 – som samtidigt var det sista året då han var uppskriven på Disneyägda nätverket Maker Studios .

PewDiePies bolag Pewdie Productions hade under 2015 en omsättning på cirka 75 miljoner, och ett rörelseresultat på 70 miljoner enligt siffror från Breakit. Detta ska jämföras med 2o14 års siffror, då bolaget fick in 63,7 miljoner kronor.

Felix Kjellbergs moderbolag Pewdie Holdings hade en utdelning på 20 miljoner kronor under fjolåret, och enligt Breakit så finns det i dagsläget utterliggare 100 miljoner kronor på holdingbolagets konto.

Det är imponerande siffror, men och de sista som Kjellberg har dragit in som medlem av nätverket Maker Studios, som ägs av Disney. Enligt YouTube-stjärnan så missgynnades han ekonomiskt av detta samarbete, och i januari i år bytte han så till det egenstartade nätverket Revelmode.

Det nya nätverket (som dock fortfarande görs i samarbete med Disney) ska fokusera på “premium”-innehåll, något som säkert har en del att göra med PewDiePies serie på betalversionen av videoplattformen, YouTube-Red.

Vi skrev tidigare denna månad om en skandal relaterad till en två år gammal händelse – men det blåste av rätt snart, delvis då den upprörda stjärnan var snabb med att kommentera saken. Det verkar som att PewDiePie fortsätter att vara den största stjärnan av dem alla, och för tillfället finns det inget tronskifte i sikte.

Läs mer: PewDiePie i skandal?