Petronella Posti Hultqvist ska leda Solitas satsning i Skandinavien

Konsultföretaget Solita, som specialiserar sig på digitalisering, data, analytics och service design, satsar nu hårt på att växa i Skandinavien.
Företaget har utsett Petronella Posti Hultqvist till ansvarig för att leda expansionen. Petronella har tidigare arbetat i ledande befattningar hos olika IT- och konsultföretag såsom Intellibis, Affecto och Palette Software. Dessutom har hon arbetat som entreprenör inom analys och datalagring samt varit drivande i Kimball Universitys utbildningar som fokuserar på datalagring och BI-lösningar.
– Vi har fått väldigt positiv respons i Sverige och vi ser goda möjligheter att växa här. Petronella har lång erfarenhet och ett väldigt starkt nätverk i Sverige och vi ser fram emot att bygga en skandinavisk organisation tillsammans med henne, säger Ossi Lindroos, vice VD och partner på Solita.
Solita samarbetar bland annat med Assa Abloy i Sverige.
– Solita har en fin finländsk tillväxthistoria och en gedigen erfarenhet av att leda förändringsprocesser inom bland annat digitalisering, dataanalys och BI. Jag ser fram emot att stärka företagets närvaro på den skandinaviska marknaden. Min första uppgift är att rekrytera fler duktiga medarbetare till vårt Stockholmskontor, säger Petronella Posti Hultqvist.
Just nu letar Solita efter servicedesigners och specialister inom datavetenskap- och molntjänster i Sverige.
Efter en sammanslagning med tjänstedesignkontoret Palmu i mars 2016, sysselsätter nu Solita över 600 digitala affärsexperter, däribland servicedesigners, lean startup-specialister, mjukvaruutvecklare, business intelligence-specialister, datavetenskapsspecialister samt specialister inom moln- och integrationslösningar.