Petra Whitehead är ny press- och PR-ansvarig för Lidl Sverige

Lidl har rekryterat Petra Whitehead som ny press- och PR-ansvarig för verksamheten i Sverige.

– Lidl är på många sätt ett drömvarumärke för mig och ett företag där i princip alla de frågor som jag brinner för finns samlade under ett tak; mat och dryck, hållbarhet, handel, fastigheter, kvalitet och samhällsfrågor. Att få komma in just nu, i en extremt expansiv fas känns extra spännande, säger Petra Whitehead, Press- och PR-ansvarig på Lidl Sverige.

Petra har arbetat med strategisk PR och kommunikation i 16 år med stort fokus på livsmedelsbranschen. De senaste tio åren som frilans med den egna byrån Whitehead PR, som grundare och delägare av PR-byrån OakRiver och som teamchef på H&K Strategies. På kundsidan har hon haft rollen som presschef på KF Fastigheter och som kommunikatör och pressansvarig på bland annat Coop Sverige.

– Vi befinner oss på en intensiv resa för att stärka vår position och vårt varumärke på den svenska marknaden, säger Bella Goldman, marknads- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige. Press och PR är en av de grundläggande byggstenarna för att lyckas med detta och Petra kommer ha en nyckelroll i vårt nya kommunikationsteam. Hennes breda erfarenhet från olika branscher på både konsult- och kundsidan är mycket värdefull för Lidl, avslutar Bella Goldman.

Petra tillträdde tjänsten den 1 mars i år och kommer att stärka Lidls huvudkontor i Solna.