Periscopes nyaste iOS-uppdatering full av nya funktioner

Periscope, livestreaming-appen som bara ökar i popularitet, har fått en ny uppdatering för iOS-användare. I denna introduceras nu sådant som 3D-touchstöd, realtidsuppdateringar av kartan och möjligheten att spola framåt i streamade klipp.

Den nya uppdateringen – version 1.3 – introducerar också “Teleportering”, en funktion som ska låta användare hoppa till slumpvisa streamingflöden direkt från sin startskärm. Detta, tillsammans med en sökfunktion och möjligheten att börja sända ut direkt, är en del av 3D-touchfunktionerna som är en del av stödet för iPhone6s och iPhone6 3d-touch teknologi.

Läs mer: Experter tycker till om vilket chipp som är bäst i iPhone 6S

Men de kanske mest spännande nyheterna är alltså möjligheten att i kartläget välja att se sändningar som gjorts de senaste 24 timmarna – eller följa sändningar i realtid. Utvecklarna säger sig se detta som en möjlighet att “se världen i realtid”. Fast om du verkligen vill se hur klippet slutar, eller bara vill spola fram för att få bättre översikt så kan du använda dig av den nya funktionen för framspolning i reprisklipp.

Android-användarna blir inte helt utan nya saker, och får även de nu möjligheten att zooma in och ut i klippen, något som tidigare varit enbart möjligt för de med iOS.

Spana in detaljerna kring det nya släppet här.