Periscope-streams ska nu kunna sparas permanent – så reagerar man på Facebook konkurrens

Twitterägda Periscope – live-streamingtjänsten – har öppnat för en stor förändring av sin tjänst. Istället för att som tidigare bara vara tillgängliga i 24 timmar, så kommer man kunna spara sin live-video permanent. Troligtvis hoppas man på så sätt kunna fortsätta utmana Facebooks nylanserade Live-tjänst.

Periscopes VD, Kayvon Beykpour gick ut med nyheten nyligen, samtidigt som funktionen lades ut för ett offentligt beta-test. Funktionen kan enkelt aktiveras genom att användaren skriver “#save” i videons titel för att den således ska få vara kvar på plattformen.

Läs mer: Periscope testar ritfunktion i livevideo

Enligt Beykpour så är det en del av Periscopes arbete för att låta användare ha större kontroll över sitt eget videoinnehåll. Utöver att kunna spara streamingflödena “för evigt” så ska man också kunna radera dem på kortare tid än de nuvarande 24 timmarna.

Denna nya förändring leder Periscope bort från vad den egentligen var från början – ett snabbt och “tillfälligt” socialt forum, till ett mer traditionellt sådant. Men det handlar säkerligen också om att kunna hantera utmaningen från Facebook Live, som låter användare kolla på videos när de vill, istället för att “råka” ha tur under 24 timmar.