Per Sjödell ny styrelseordförande i Nordic Morning

Nordic Morning har utsett Per Sjödell till styrelseordförande. Jukka Ruuska, VD för Asiakastieto Group blir ny styrelseledamot.

Jussi Lystimäki, som tillträtt som chef för europeiska tillväxtmarknader inom Schibsted Media Group, lämnar styrelsen. Lystimäki har suttit i styrelsen i fem år, det sista året som styrelseordförande. Även Carina Brorman, som har varit styrelseledamot sedan 2009, lämnar sitt uppdrag.

Den nya styrelseordföranden Per Sjödell (44), MBA, leder även styrelserna för Lindex, Identity Works samt Lyko Group och är styrelseledamot i Stockmanns styrelse. Han är grundare av den internationella kommunikationsbyrån Red City PR och har tidigare bland annat arbetat som global marknadschef för H&M, varit VD för Fiskars Sweden, Gant Sweden och Pocket Shop samt chef för ICAs marknadskommunikation.

”Nordic Morning är en unik, modern kommunikationskoncern som hjälper kunderna med den teknologidrivna digitala förändringen. Koncernen har allt som krävs för att vara framgångsrik: en bra strategi, spännande varumärke, en gedigen kompetens och en utmärkt marknadsposition. Med detta som grund känns det fantastiskt att få fortsätta att utveckla koncernen tillsammans med styrelsen och ledningen”, säger Per Sjödell.

Jukka Ruuska (54), jur. kand., MBA, som börjar som ny styrelseledamot, valdes till vice styrelseordförande. Ruuska har varit VD för Asiakastieto Group sedan 2011. Dessförinnan har han bland annat varit VD för Helsingforsbörsen HEX och OMX Nordic, senior partner hos kapitalinvesteraren CapMan och företagsplaneringschef på telekommunikationsföretaget Elisa.