Pekskärmar leder till köp av mer äventyrliga produkter och tjänster

En undersökning avslöjar att pekskärmar leder till mer äventyrliga produkt- eller tjänsteval. Varför? Jo, det får du reda på i den här artikeln.
Hedonism, som står för njutning eller lustkänsla är något vi alla söker till och från. För vem vill inte ha det gott i livet, så att säga. En ny undersökning visar att pekskärmar leder till att våra preferenser för just denna kategori ökar.
Studien Getting in touch with your thinking style: How touchscreens influence purchase, avslöjar att dina val styrs av skärmen eller enheten du använder.

När jag själv tänker på det så är det ju faktiskt så att när jag ska boka saker som resor, saker till hemmet så använder jag hellre min desktop. Den känns mer som ‘nu är det dags för köpa’ samtidigt som min tablet är lite mer luta-mig-tillbaka och köpa prylar som är lite roligare.

Pekskärmen tar fram vår experimentella sida och desktop vår rationella. Så om du säljer produkter eller tjänster inom kategorin Njutning/livsstil/lust så bör du skicka dina besökare till antingen tablets eller mobiler.
“The novelty and fun generated by finger movements create experiential and affective feelings, in alignment with the playfulness and emotional nature of hedonic products,” förklarar .