Peeple – kontroversiell app som låter dig betygsätta dina vänner

“Vi vill att karaktär ska bli den nya valutan”, säger skaparna bakom appen Peeple, där man bland annat ska kunna recensera sina vänner (eller fiender?). Appen släpptes nyligen, efter månader av hård kritik och kontrovers.

Appen bygger på att låta användare betygsätta och recensera sina vänner inom olika områden, som kärleksliv, yrkeskompetens och karaktär. Utvecklarna själva säger att appen ska sammanföra människor med hjälp av “ärliga recensioner”. Kritiker menar att appen är en plattform för ren och skär internetmobbning.

Läs mer: Snapchat kommer att omsätta 2,5 miljarder kronor redan i år

Nu visar det sig att man måste vara en registrerad användare för att skriva recensioner och ge betyg. Man kan också dölja negativa recensioner, och alla måste använda sina verkliga namn när de skriver något om sina vänner i appen.

Men om man betalar för den kommande funktionen “Truth License”, så kan denna person ändå se alla “dolda” recensioner – enkelt uttryckt kan man betala för att se all skit någon skrivit om Kalle från kontoret, oavsett om Kalle vill det eller inte.

Vill du veta mer så kan man läsa mer på Peeples sida här. Appen finns för tillfället bara till iOS, men kommer lanseras till Android under en nära framtid.

En fråga som kanske är självbesvarande kvarstår – är detta verkligen det bästa sättet att utnyttja de sociala mediernas och teknologins framsteg?