PayPal utökar säljskyddet för svenska e-handlare

Säljarskydd gällde tidigare endast materiella varor, medan skyddet nu även kommer att omfatta tjänster, biljetter och resor.
”Beslutet att utöka vårt säljarskydd ger våra kunder möjligheten att i sin tur utöka sin e-handel med fler produkter och tjänster”, säger Jonas Breding, Skandinavienchef på PayPal. ”Över en tiondel av e-handlare säger att risken för kortbedrägerier och säkerhetsproblem förhindrar dem att utöka sin verksamhet. De här förändringarna är ett viktigt steg för att erbjuda dem ett ökat stöd när man använder PayPal. Det är en viktig del i vårt arbete med att öka förtroendet för e-handel.”
Förändringarna gör att svenska e-handlare kan sälja sina produkter och tjänster på ett säkrare sätt, inte bara inom Sverige utan även till över 200 andra marknader där PayPal är verksamma. Sammanlagt utökas skyddet för 18 marknader i Europa och i Mellanöstern. Utöver det lanseras säljarskydd-programmet för första gången på 36 nya marknader över hela världen.
Skyddet gäller alltså:
Tjänster (kurser, foto etc.), biljetter (konserter, föreställningar, sportevenemang etc.) samt resor (flyg, hotell etc.).