PayPal Checkout lanseras nu globalt

Idag rullas PayPal Checkout med Smart Payment Buttons ut globalt, efter en första testperiod i USA.

PayPal Checkout ska minska antalet klick på köpresan. En färsk comScore-studie visade att PayPal Checkout[1] konverterade 88,8 procent vid kassan – 82 procent mer än en kassa utan PayPal, enligt PayPal.

Tillsammans möjliggör PayPal Checkout och Smart Payment Buttons en personlig upplevelse genom att dynamisk presentera de mest relevanta betalningsmetoderna i kassan.

PayPal Checkout inkluderar One Touch, vilken gör det möjligt för konsumenter att betala i butiker utan att behöva ange användarnamn, lösenord eller betalningsinformation samt skapa konton och göra betalningar till företag utan att behöva skriva in all sin information. Funktionen har tagits fram för att öka registreringar, konverteringar och få kunder att vilja återvända.

“Hittills har endast de allra största e-handelsföretagen haft tillgång till liknande verktyg. Som en del av vårt uppdrag att demokratisera tillgången till kraftfulla handelsverktyg gör vi nu de funktionerna tillgängliga för alla typer av företag runt om i världen. Vi arbetar ständigt med att ta fram de verktyg och funktioner som hjälper företag, oavsett storlek, att tillhandahålla bättre upplevelser för sina kunder. Genom att ge företag möjligheten att öka sin konkurrenskraft hoppas vi även kunna främja ett livfullt och blomstrande ekosystem för detaljhandeln,” skriver PayPal i sitt pressmeddelande.