Patrik von Knorring är årets vinnare av Excel-SM

Patrik von Knorring vann med sitt snabba tänkande och kvicka musrörelser årets Excel-SM.

Över 240 personer anmälde sig till kvaltävlingen som bestod av tre delmoment; 100m spreadsheet, Grafbalett och Formelbrottning, och som alla byggde på snabbhet i struktur, databehandling och visualisering i programmet. Efter tuffa prövningar stod till sist tio finalister klara för att visa upp sin färdigheter i finalen.

Den slutgiltiga drabbningen stod mellan Jimmy Angrén, Energiexpert på Navic energipartner, Johan Engman, Operations manager på GoExcellent Sweden och Patrik von Knorring, verksamhetscontroller på Constrera. Finalen avgjordes inför en förväntansfull publik på Microsofts kontor i Akalla där det även hölls Öppet Hus. Patrik von Knorring stod till sist som slutgiltig segrare och är därmed den första svenska mästaren i Excel.

På andra plats kom Johan Engman och på tredje plats Jimmy Angrén.

Dagensanalys.se kontaktade Patrik för att höra hur det känns, några timmar efter tävlingen.

Hur känns det så här efter att du tagit hem segern i Excel-SM?

“Kände att jag ville göra färdigt uppgifterna och självklart känns det jättebra med en seger.  Jag har saknat Excel som jag arbetade mycket med tidigare så med denna tävling känns det lite som att hitta hem.”

Hur ska du fira?

“Jag ska faktiskt träffa några kollegor och ta en öl”, säger Patrik von Knorring.

Patrik von Knorring delade efter prisutdelningen med sig av sina bästa tips och snabbkommandon i Excel, bland annat favoritformeln “SUMPRODUCT”.

Kvällens domare, Lukas Lilja, passade även på att dela med sig av tips till den som vill vinna Excel-SM nästa år. “Den som vill vinna måste äta celler till frukost, grafer till lunch och tabeller till middag”.

patrick_vinnare_excel_sm
Vinnaren Patrik von Knorring

Hela eventet tweetades om på #excelSM.