Pamela gick vidare till finalen i SM i Excel

Pamela Davidsson som jobbar som projektledare på .SE är en av deltagarna som gick vidare till finalomgången i SM i Excel som arrangeras av Microsoft. Vi frågade Pamela om vägen till finalen.

pamela_davidsson
Pamela Davidsson

Läs också: SM i Excel för alla supernördar arrangeras den 20 maj

Hur gick det till när du kvalade dig till finalen?

Jag fick en excel-fil med tre uppgifter som jag skulle göra. De uppgifter som ska lösas i kvaluppgiften i den bifogade Excel-filen är:

1. Snabbhet: 100 m Spreadsheet där det gäller att så snabbt som möjligt organisera och flytta en datamängd.
2. Visualisering: Grafbalett där det gäller att på bara 3 minuter skapa en så informativ och tydlig graf utifrån en datamängd som möjligt.
3. Databehandling: Formelbrottning där det gäller att så snabbt som möjligt, med en enda cell svara på en fråga utifrån en datamängd. Datamängden skall kunna uppdateras och din formel skall ändå ge ett korrekt svar. Filen du får kommer vara låst och tiden det tar för dig att slutföra uppgifterna kommer sparas direkt i filen.

“Uppgifterna var inte jättesvåra, men det var ändå knepigt att få till det på rimlig tid”, säger Pamela Davidsson.

“Det är dags att alla Excel-proffs får det erkännande de förtjänar. Vi vet att det finns otroligt mycket talanger på kontor runtom i Sverige som bär analys- och ekonomiavdelningar på sina axlar”, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.