OzTam förlänger med Nielsen och vill ha flest antal hushåll med i mätningen

Att bevaka vad som händer utomlands för att få koll på hur vi ligger till här hemma i Sverige i mycket viktigt. Nu blickar vi så långt bort som till Australien där TV-mätningarna utvecklas i snabb takt.

Så som i Sverige har undersökningsjätten Nielsen haft kontraktet för TV-mätningar i Australien. Efter en ny upphandling av OzTam, som är motsvarigheten till svenska MMS, väljer man nu att fortsätta med Nielsen och dess tekniker för att samla in TV-datan.

Det nya kontraktet sträcker sig ända till år 2020 och kommer att inkludera några förbättringar jämfört med dagens mätning. Bland annat kommer man att utöka antalet hushåll som är med i panelen från 3.500 till 5.250 och STV-panelen till 2.120. OzTam vill bli det land som är flest hushåll i sin panel per capita. Med andra ord tror OzTam på antalet istället för ny teknik som kan fånga TV-tittandet.

Förutom att utöka ovan paneler satsar OzTam vidare på deras iPanel. Det är en panel där man kan ställa frågor till hushåll om hur de använder ny teknik. Resultatet används för att alltid hålla koll på att OzTam mäter rätt saker.

“To reinforce the confidence the industry retains in OzTAM TV ratings we continually invest in the service to reflect changes in the television landscape and audience behaviour. Our longstanding and collaborative relationship with Nielsen has underpinned that effort, and this new agreement builds on our partnership, provides continuity and delivers even greater accountability. With the additional OzTAM and Regional TAM panel homes, Australia will become the world’s largest per capita people metered market,” berättar som är VD Doug Peiffer på OzTAM.