Över en fjärdedel ignorerar sponsrat innehåll på sociala medier

Samtidigt som användningen av nya sociala appar som Instagram eller Snapchat växer världen över, så visar det sig att många helt ignorerar sponsrade inlägg från företag och annonsörer, enligt forskning från analysföretaget Kantar TNS.

Studien, som handlar om onlinevanor och varumärken, gjordes på 70000 konsumenter (mer info här) visar några resultat som är extra intressanta för oss här i Norden.

57 procent av studiedeltagarna i Sverige och Danmark svarade att aktivt ignorerade sponsrat innehåll (branded content) på sociala medier.

Siffrorna var som lägst i Saudiarabien (15 procent) och Brasilien (19 procent). Sett till hela världen i genomsnitt så låg siffran på 26 procent.

Samtidigt konstaterar studien att användandet av appar som Snapchat eller Instagram ökar lavinartat, med en fjärdedel av de med internet i världen har Snapchat, och två av fem använder Instagram.

De unga leder utvecklingen, främst på Snapchat, men numera är en av fem användare på Instagram mellan 55 till 65 år gammal – så bara för att man äldre så är man inte helt ute.

Det går således inte att ignorera dessa nya sociala medier för företag som vill nå ut till de uppkopplade konsumenterna, menar analysföretaget. Men utmaningen ligger i hur man ska använda sig av “rätt plattformar vid rätt tillfälle”, säger Michael Nicholas från Kantar TNS.

Läs mer: Snapchat storfavoriten bland tonåringar – 2 av 3 är inne dagligen

Kontentan verkar vara att man inte ska vara alltför påträngande, och istället satsa på något “roligt” som folk faktiskt vill använda, som innovativa snapchat-filter. Det kanske låter enkelt – men uppenbarligen misslyckas många.