OutSystems och Solita inleder samarbete i Sverige

OutSystems och Solita inleder samarbete på den svenska och finska marknaden.

OutSystems skapar plattformar för applikationsutveckling. Low-code plattformen innehåller färdiga komponenter och verktyg som gör det möjligt för användarna att utveckla applikationer snabbt, säkert och enkelt med visuella verktyg.

OutSystems och low-code tas emot bra i Sverige och vi ser en växande efterfrågan med ökat intresse från kunder och partners. Vi letar efter partners i vårt ekosystem som kan bygga och implementera systems som skapar värde för våra kunder. Solita har denna förmåga, vilket framgår av företagets starka tillväxt och det stora antalet nöjda kunder i Norden, säger Jörgen Simon, chef för OutSystems Partnerverksamhet in Norden.

Solitas mål är att bli Nordens ledande teknik-, strategi- och designföretag. De vill hjälpa sina kunder att bygga nya datadrivna affärer, automatisera sin verksamhet och förutsäga konsumentbehov baserade på data. I maj förvärvade Solita Sparks, ett välkänt svenskt it-konsultföretag vars kärnverksamhet är att öka kundens framgång och konkurrenskraft genom data och analys.

Modern low-code applikationsutveckling är fortfarande relativt nytt på marknaden, men dess roll i företagens digitala transformation är central. Därför kommer det att vara en viktig del av verktygslådan för applikationsutvecklare i framtiden. Med low-code kan vi kombinera data och ny affärsplanering på ett mer kostnadseffektivt och snabbare sätt. Som ett marknadsledande low-codeföretag är OutSystems en viktig partner för oss när det gäller att utveckla vår verksamhet i Sverige, säger Timo Honko från Solita, vice VD för utveckling, utveckling.