OutSystems fortsätter sin satsning i Norden och rekryterar svenskt

OutSystems har anställt två för att stärka sin roll som den ledande low-code aktören även i Sverige.

Jörgen Simon med en bakgrund som bland annat Partner Director Nordic hos Alteryx, SDL plc och Qliktech samt Business Director för TietoEnator Healthcare i Nederländerna är sedan i början av hösten ny nordisk chef för ”Channel and Alliances”. Och han säger såhär om sin nya tjänst hos OutSystems:

– Jag valde att börja på OutSystems for att det är ett av de få europeiska high-tech företagen som expanderar stenhårt på marknaden och den snabba tillväxtfas som vi befinner oss i passar mig perfekt. Vi erbjuder banbrytande teknologi för automatisering och programmering genom low-code till en krävande marknad som ber om effektiva lösningar för utveckling av sina IT-system, och som dessutom ligger väldigt rätt i tiden när det samtidigt råder brist på kompetent IT-personal. Och som gammal programmerare så är tekniken mycket tilltalande och stabil, som kund vill man ju kunna leka och utveckla snabba lösningar på egen hand. Något som våra plattformar erbjuder.

Per-Johan Wiklund är nytillträdd Account Director för Sverige och de övriga nordiska länderna och har tidigare arbetat som Account Director och Account Manager för bland annat Enterprise DB, The MathWorks och Cadence Design Systems:

– En anledning som var avgörande för mig när jag valde att börja på OutSystems var hur viktigt det är för svenska företag att effektivisera applikationsutvecklingen för att behålla sin konkurrenskraft. Dessutom så bidrar våra lösningar till en smidigare digital transformation och förbättrad så kallad legacy modernization som huvudsakligen innebär att transportera äldre mjukvarufunktioner till ett sammanhang som överensstämmer med aktuell IT-liggande potential. Svensk industris framgång är extremt beroende av detta och här ligger man faktiskt efter jämförbara länder, och tåget håller på att lämna stationen. Det är exakt den utmaningen som automatisering med low-code kan hjälpa till att lösa, och där är OutSystems marknadsledaren. Det säger Per-Johan Wiklund.