Ooyala lanserar Flex Media Platform

Idag har Ooyala lanserat Flex Media Platform, en öppen plattform för videoproduktion och distribution

Tanken är att plattformen ska förenkla och effektivisera hantering, kurering, publicering och analys samt skapa bättre möjligheter för att skapa intäkter med sitt videoinnehåll.

Här nedan följer resten av pressmeddelandet:

Plattformen bygger på Ooyalas erfarenheter i att hjälpa kunder med molnbaserade lösningar att minimera sina kostnader, reducera komplexiteten i att skapa innehåll samt organisera och distribuera. Plattformen togs fram i syfte att lösa de utmaningar som dagens medieägare och produktionsbolag ställs inför. Plattformen erbjuder skräddarsydda workflows, sömlös integrering med tredjepartsverktyg och ett gemensamt dataset som sträcker sig över hela processen för att möjliggöra djupare insikter, förbättrad kundupplevelse samt ökad ROI.

Till skillnad från andra tjänster inom media asset management, tillhandahåller Ooyala Flex Media Platform ett enhetligt ramverk som optimerar hela logistikkedjan och samtidigt kan vidareutvecklas av kunder för att lösa deras individuella behov. Ooyalas kraftfulla analysfunktion samlar in data och insikter i varje steg under innehållets livscykel och låter kunder ta informerade beslut samt säkerställer att de alltid erbjuder innehåll som lockar och engagerar målgruppen.

“Vi löser ett av mediebranschens största problem – hur man ännu snabbare får ut engagerande innehåll på marknaden till en lägre kostnad,” säger Jonathan Huberman, vd på Ooyala. “Och vad vi hör från alla tv-hus, produktionsbolag, medieföretag och företag är att de behöver effektivare verktyg som enklare kan integreras för att producera, hantera och distribuera innehåll med högre vinstmarginal. Det här är branschens tysta medierevolution – ett nytt paradigmskifte där inget företag vill bli låst till en lösning som ‘fungerar för alla’ eller lösningar som är ihopsatta med delar från flera olika företag eller slutna system som inte går att integrera.”

Ooyala utvecklade den här holistiska lösningen för att koppla samman och driva hela logistikkedjan från förproduktion till vinst, samtidigt som plattformen erbjuder gemensamma arbetsflöden, delad infrastruktur för metadata och APIer som gör hela kedjan snabbare, smartare, mer flexibel och i slutändan ger en högre vinst.

Vår plattform använder automatisering och artificiell intelligens för att effektivisera arbetsflöden och processer. Den kopplar samman team och verktyg för bättre samarbeten samt skapar förutsättning för rikare metadata och analys som i sin tur leder till nya insikter och att samma fakta sprids genom hela logistikkedjan.

Med sin öppna och flexibla uppbyggnad kan Ooyala Flex Media Platform helt konfigureras efter olika arbetsflöden. Ooyala Flex Media Platform integreras sömlöst med, eller förlänger, alla produktionssystem och verktyg för att maximera ROI för varje medieinvestering utan att behöva ersätta existerande system eller investeringar.

“Innehållsägare och produktionsbolag behöver en lösning som kan effektivisera hela processen från skapande till syndikering och slutligen distribution till mottagarna,” fortsätter Huberman. “Ooyala Flex Media Platform stärker våra kunder och ger dem kontroll över hela sin verksamhet såväl som tillhandahåller insikter som är avgörande för att engagera rätt målgrupp och ligga steget före konkurrenterna. Vi har utvecklat den här plattformen för att säkra framtiden för våra kunders verksamheter”.