Onlinestjärnor ställer upp när Sime Next ska inspirera nästa generations entreprenörer

Youtubestjärnan Clara Henry (bild), rymdresenären Karin Nilsdotter, Counter-Strike världsmästaren Christopher “GeT_RiGhT” Alesund och superentreprenörerna Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, grundare av Serendipity Innovation är några av de som kommer att inspirera och fungera som bollplank åt 1200 Stockholmsungdomar under Sime Next. Självklart kommer även Dagensanalys.se vara där för att dokumentera eventet.

– Vi vill skapa ett Sverige där alla ungdomar känner att de kan följa sina drömmar genom passionerat arbete och entreprenörskap. Det är även nyckeln till framtida välfärd och det effektivaste vapnet mot segregation och arbetslöshet. Självförtroendet att försöka och insikten om att jag kan bli entreprenör fick jag av en viktig förebild när jag var 14 år. Sime Next vill vara den kraften för dagens ungdomar, säger Ola Ahlvarsson från Sime.

Efter Sime Next kommer intresserade elever att bjudas in till ett kostnadsfritt entreprenörskollo på Epicenter Stockholm mellan den 27 juni och den 1 juli. Här kommer de få lära sig hur man startar och bygger entreprenörsbolag, samt hur man bäst arbetar i grupp och presenterar sina affärsidéer. Som avslutning på entreprenörskollot får de “pitcha” sina idéer för experter från Epicenter, Google for Entrepreneurs, Samsung och SEB.

Under Sime Next lanseras även det holländska bokfenomenet Project Prep, en skönlitterär roman om entreprenörskap som blivit en bästsäljare bland ungdomar Holland. I Sverige skrivs förordet av Clara Henry. Boken belyser hur spännande och givande det kan vara med en karriär inom digitalt entreprenörskap. Ett av målen med boken är att få fler tjejer och unga kvinnor att välja tech och jämna ut obalansen som finns idag mellan könen inom branschen.