Onlinevideo – utmaningar och möjligheter

Experter förutspår att upp till 80 procent av den sammanlagda internettrafiken år 2020 kommer vara relaterad till digital video. En stor del av detta kommer desstutom att vara mobilbaserad. Men hur hanterar företag och varumärken denna stora förändring i hur vi använder internet?

Enligt 41 procent av deltagarna i analysföretaget L2’s studie “Video 2016” uppger de att den största utmaningen är att få vettig ROI (return-on-investment) från investeringarna i onlinevideo, jämfört med andra mediers möjligheter.

För att nå framgång krävs det att företag anpassar sina mätningar, annonser och strategier till video. Utvecklingen strävar åt det mobila, och redan nu syns det också på YouTubes videos som blir allt kortare. Detta kräver också anpassning från företaget – reklamfilmerna måste vara korta och kärnfulla, men ändå fånga uppmärksamheten hos en allt mer svårfångad publik.

Läs mer: Så vill de främja utvecklingen av ”tysta” videoannonser

L2’s årliga rapport kring videovanor säger sig ha svaret på dessa utmaningar, genom att ta utvärderat 200 olika företags tillvägagångsätt och framgångar i relation till sju olika videorelaterade kategorier.

Spana in videon nedan, och bestäm själv om det är värt att läsa rapporten närmare: