Om du är en Applenörd ska du nog inte läsa den här artikeln

Steve Jobs bortgång har lett till djupa sår i Apple, som tappert försöker hålla hans visioner vid liv. Trots dessa försök lyckas man inte nå dit utan istället väljer man en utveckling som irriterar den allt mer besvikna konsumenten. Apple kan vara på väg ned och när någon är på väg ned så är en annan på väg upp – säg hej till en nyvaken Microsoft.

Jag gillar Apples prylar – en del av dem – och ser fram emot alla lanseringar. Men i flera år har jag nu bara blivit besviken. Det händer ju ingenting på den där scenen. Samma gamla vanliga iPhone och samma gamla vanliga iPads med samma gamla vanliga laptops. Visst dyker det upp små prylar som iWatch eller Airpods men vem bryr sig. Det är prylar som ingen vill ha eller behöver. Inga visionära idéer, bara korkade beslut som leder till en snårskog av donglar, ursäkter, stelhet och en kanske liiiite tunnare iPad.

Thinner is not always better, or is it?

Klart som sjutton att vi alla gillar tunnare prylar. Jakten på tunnhet kan få en vuxen person att köpa en ny pryl för 8.000 spänn trots att den är lika bra som den förra. Att vilja ha den tunnare är som en revolt från en tid då allt skulle vara lite större. En spinkig hipster är helt enkelt coolare än en muskelbyggare. Men det verkar finnas en gräns där tunnhet raderar funktion, precis som med senaste Macbook Pro.

Måste erkänna att jag börjat snegla på Microsoft Surface Pro som min ersättare för min trogna Macbook Air, som nu börjat sega. Fattar inte ens att jag skriver Microsoft i samma mening som Macbook, men nu är det gjort. Det blir nog en sådan om inte Apple lyckas få till det mycket snart.

Microsoft har ju på något sett vaknat till och insett att det finns ett gap på marknaden för ett innovativt företag, nu när Apple somnat in. Även om några av deras grejor ännu inte riktigt finns tillgängliga till konsumenten som HoloLens så vill de visa upp möjligheterna med dagens teknik. Deras nya laptops, ultralaptops, Studio, tillbehör och mer är bra grejor. De är innovativa, konsumentvänliga och enkla. Det enda som jag inte gillar är den där förbaskade Windows och ännu värre Office. Jag hatar både Office och Windows. De känns så krångliga, buggiga och  osäkra jämfört med alla alternativ där ute. Eller tror jag nu en massa utan att veta. Ska erkänna att jag inte använt Office eller Windows på ett bra tag nu. Men min känsla är att de är sämre än Google Docs och Apple OS. Tänker tillbaka på Win98 som strulade lite.

hmmm .. kan jag installera MacOS på en Surface Pro?

Det är så sjukt frustrerande (ja, ett I-landsproblem) att stå här och inte veta vilken sida jag ska välja. Jag är ju trogen Apple, har alltid varit. Men det finns en gräns och den är passerad. Tim och ni andra på Apple har förstört min värld som tidigare varit så enkel. När Apple släppte nytt så köpte jag och var nöjd. Nu när Apple inte gör ett skit som berör mig så står jag här och måste bege mig ut och leta alternativ. Det kanske blir Microsoft ändå, eller? Jo, kanske … jag får se.

Anyway, här är en video som förklarar allt på ett bra sätt. Jag lämnar med varm skrivarhand över till den här killen: