Vi har stängt från 1 april 2020

Olle Zachrison blir ansvarig för digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio

Den digitala utvecklingen inom media utvecklas snabbt och ställer nya krav på Sveriges Radios nyhetsarbete. Därför inrättas en ny expertroll inom programenheten för att vidareutveckla hela det digitala nyhetsarbete som Sveriges Radio idag gör.

Olle Zachrison, idag Ekochef, kommer att tillträda tjänsten från och med 7 november.

– Nyhetsarbetet går rakt in i hjärtat på public service-uppdraget och den digitala utvecklingen är snabb, spännande och föränderlig. Det ska därför bli väldigt inspirerande att få driva arbetet vidare i denna nya roll. Att nå ut ännu bredare med trovärdiga och fördjupande nyheter med hjälp av ny teknik är avgörande för Sveriges Radios framtid, säger Olle Zachrison, blivande ansvarig för digital nyhetsutveckling.

Den nya tjänsten ska arbeta tvärs över hela Sveriges Radio med alla dess olika nyhetsgenrer; riks, utrikes, lokalt, sport, kultur och musik i alla kanaler med målet att nå nyhetspubliken digitalt och i ljudform. I första fasen av det arbetet kommer Olle Zachrison att genomföra en nulägesanalys och uppbyggnadsfas där Sveriges Radio bland annat ska fånga upp goda exempel hemma och utomlands. I fas två kommer den nya rollen att utformas mer exakt och synkroniseras med de ansvariga chefernas roller så att arbetet kan bedrivas långsiktigt med alla olika delar av Sveriges Radios nyhetsverksamhet.

Vi som skriver artiklarna här på Dagens Analys driver även Karlssons Textbyrå. Om du behöver hjälp med  pressmeddelanden, blogginlägg, katalogartiklar eller andra texter hoppas vi att du kontaktar oss. Samtidigt hjälper du oss att hålla igång den här sajten.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.