Oljejätten BP väljer Workday som också växer kraftigt

I Sverige har Workday vuxit tresiffrigt och planen är nu att expandera ytterligare i Norden. Workday Norden har mer än dubblat sin personalstyrka det senaste året och ett nytt kontor ska snart öppnas i Finland.
Förra året blev ett riktigt bra år för Workday, uppstickaren som utmanar jättar som Oracle och SAP med molntjänster. Företagets intäkter landade på 1,57 miljarder dollar, det är en ökning med 35 procent jämfört med året innan.
Abonnemangsintäkterna ökade till 1,29 miljarder, upp med 39 procent jämfört med året innan. Resultatet är det bästa i företagets historia.
”Det fjärde kvartalet var det bästa resultatet i företagets historia och det fick avsluta ännu ett väldigt framgångsrikt år. Vårt starka resultat beror på en kombination av saker, våra branschledande produkter och teknik, en fortsatt hög kundnöjdhet och att vi har ett hängivet team av anställda. Vi tror att detta är rätt fokusområden för att även uppnå ett riktigt bra kommande år”, kommenterar Anneel Bhusri vd för Workday.
Nu väljer också oljejätten BP att jobba med Workday.
“We are pleased to work with Workday,” säger Richard Bye, vice president, Global HR Services, BP. “As we deploy Workday’s leading cloud-based applications we will be able to deliver the simplicity and consumer-grade employee experience that BP needs to compete and grow in the modern world.”