Oculus Rift lanseras i början av 2016

Oculus Rift har skrivit på sin blogg att de lanserar sin första version till konsumenter (alltså till dig och mig) första kvartalet 2016. Om du verkligen vara säker att få din headset kan du förbeställa den redan i slutet av året.

Enligt Oculus Rift är det ett helt ekosystem med hårdvara och mjukvara som kommer att lanseras.

Vi på Dagensanalys.se älskar att sia om framtiden och speciellt när något så stort som Oculus Rift finns bakom nästa hörn. Häng med och var först med att förstå framtiden!

Titta på nedan video och se hennes reaktioner.

Virtual Reality (VR) är en datorgenererad skenvärld i vilken användaren upplever sig vara och agera. Det finns flera tillämpningsområden för VR-tekniken som exempelvis utbildning, träning, sjukvård, design, konstruktion, forskning och spel. En stor möjlighet för virtuella världar är inom sociala medier. Det var därför Facebook öppnade sin stora plånbok och betalade hela 14 miljarder kronor för företaget Oculus Rift. Det officiella budskapet är att Oculus Rift ska fokusera på spel och revolutionera det, men den största potentialen är när vi alla kliver in i en virtuell social värld och interagerar med varandra. Världen kommer att konstrueras och administreras av Facebook. Det här kan låta osannolikt men läs här att virtuella världar kommer snart att revolutionera alla våra liv.

Så häng med nu och klicka på den här länken för då kan du läsa allt vi har skrivit om Oculus Rift.