Oculus Rift har börjat komma ut bland konsumenterna

Om du var en av de som förbeställt (eller kickstartat) VR-headsetet Oculus Rift så kan det snart vara din tur. De första VR-brillorna började komma ut till användarna under måndagen – och grundaren Palmer Luckey flög själv till Alaska för att överlämna den första till en lycklig nörd.

Många experter sägs vara förvånade över att Oculus Rift faktiskt, på riktigt, kommer ut till användarna efter att nästan blivit till en myt efter kickstarter-kampanjen från 2012.

Läs mer: Alibaba tänker satsa på VR-shopping

Detta innebär att det kan ta sin lilla tid, även för de som varit flera år tidiga innan man kan lägga tassarna på framtiden kanske ballaste spelgrej. Hur lång tid det tar innan “vanliga” konsumenter kan få tag på produkten är än mer avlägset.

För den som ändå vill se lite sann nördlycka kan man spana in videon där Ross Martin i Alaska, USA, får besök på jobbet av självaste Oculus Rift-grundaren Palmer Luckey som överlämnade ett sproilans nytt headset.

Med detta släpp ser det också ut som att Oculus Rift hinner ut till vanliga dödliga gamers före konkurrenterna, som exempelvis HTC Vive och Playstation VR.