Oculus nya Sociala VR – framtiden redan här?

Facebook och Samsung ska tillsammans med Oculus går ihop för att bilda ett nytt socialt nätverk för alla med en Gear VR. Dessa ska kunna skapa sig en profil, hitta vänner och hänga i chatrum. Inte nog med det, så ska man kunna spana in Facebook 360-videos också.

De som sitter på någon av de senaste balla “smartphonerna” från Samsung, som Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, och Galaxy Note 5 och 4 kommer vara först ut med att testa denna sociala nyhet (de råkar naturligtvis vara de första mobilerna som fungerar ihop med Gear VR, också).

Läs mer: PC-tillverkarna ser ljuset med Virtuell Verklighet

Vissa av de sociala funktionerna finns redan i Samsungs Gear VR – som möjligheterna att tillsammans med vänner kolla på Twitch eller YouTube. Man har även kunnat lira virtuell tennis (utan dopning?).

Men med denna uppdatering så ska man alltså kunna ha mer kontroll över sin egen profil och de saker man tittar och delar på – helt enkelt ett “jag” i Virtual Reality. Några av de tjänster som finns eller kommer att finnas är;

  • Sociala spel som Social Trivia eller äventyrspelet Herobound: Gladiators
  • Möjligheten att koppla in sina Facebook-konton till Oculus Video för att skapa ett “personaliserat 360 graders videoflöde”
  • Gilla, dela och reagera på ovan nämnda 360-graders videoflöde från själva VR-headsetet.

Huruvida detta är början på en revolution och vägen in till framtiden återstår förstås att se – det känns lite som att det finns en bit kvar att utveckla innan man till fullo kan nyttja fördelarna av VR. Men det kan vara värt att hålla lite koll på detta!

Läs mer om nyheten på Oculus blog här.