Nytt sökverktyg för alla dina konversationer på sociala medier

Många företag har en stor närvaro på sociala medier, men det kan vara svårt, för att inte säga omöjligt, att hålla koll på vad som sagts och hur olika konversationer sett ut. Därför har företaget Brandwatch skapat en sökmotor för sociala medier, som gör det enkelt att få koll på företagets alla konversationer.
Verktyget kallas Quick Search, en företagsanpassad sökmotor för sociala medier. Brandwatch har lång erfarenhet av att arkivera miljontals konversationer på sociala medier för företag, men de insåg att det inte fanns något enkelt sätt att sortera eller gå igenom tidigare konversationer. Därför skapade de själva verktyget Quick Search för att göra det enklare för företag att sortera och analysera konversationerna.
Brandwatch köpte tidigare i oktober även plattformen BuzzSumo som tillhandahåller rekommendationer på innehåll baserat på data, samt analyserar prestationer av ageranden på sociala medier. BuzzSumo har även tillgång till en databas med information om hur artiklar delats på sociala medier de senaste fem åren. Det är med andra ord en guldgruva för Brandwatch, som nu kan kombinera såväl information om konversationer som information om hur artiklar delats på sociala medier. För företag blir det dessutom betydligt enklare att kunna följa såväl artiklar och inlägg som de efterföljande konversationerna när allt finns på samma ställe.
Enligt företaget själva är Quick Search det enklaste och snabbaste sättet att få insikt från den här typen av data, eftersom du inte behöver några excel-ark eller speciella formulär för att sortera dina konversationer.