Nytt samarbete ska ge marknadsförare möjligheten att rikta programmatiska annonser på lokal nivå

MediaMath har tillsammans med Factual lanserat en ny tjänst som ska ge annonsörer möjligheten att med deras mobilbaserade annonskampanjer nå ut till  konsumenter på “hyperlokal” nivå. Man ska helt enkelt kunna nå ut till människor beroende på var de befinner sig för tillfället.

Platsdata från våra smartphones ska kunna användas av annonsörer för att effektivisera sina programmatiska annonsköp, och på bästa sätt kunna nå ut till rätt konsumenter på rätt plats. Detta är resultatet av MediaMaths samarbete med Facutal och användningen av de senares datatjänst Geopulse Proximity.

Detta är första gången någon till fullo tillämpar Geopulse Proximity i en verktygsplattform, och kunder ska nu kunna ta del av den i ramen av MediaMaths “Terminal One”, som plattformen heter.

Enligt Tanuj Joshi från MediaMath så innebär samarbetet att “TerminalOne levererar en allomfattande marketing-kanal för våra kunder, och kunskapen kring var kundernas konsumenter befinner sig hjälper dem att få bättre förståelse kring vilka de är och hur man ska nå ut till dem”.

I samma pressmeddelande säger Rob Jonas från Factual att “kombinationen av våra träffsäkra globala data och MediaMaths avancerade kompetens inom targeting och mätning kommer att skapa ett synnerligen konkurrenskraftigt erbjudande som kommer vara enormt värdefullt för den programmatiska annonsvärlden”.

Läs mer: Nielsen låter tredjepartsmätningar visa Viewabilty