Nytt molnbaserat verktyg från Apple och SAP ska hjälpa företag att utveckla appar

Apple ska snart lansera ett nytt verktyg tillsammans med den tyska mjukvarutillverkaren SAP SE. Den nya plattformen är till för apputveckling mot molnet och riktar in sig på företagsmarknaden.
Samarbetet mellan de två företagen presenterades redan förra året och är nu färdigt. Verktyget ska underlättare för utvecklarna av iPhoneappar att mata data mellan SAP:s företagsorienterade mjukvara till Apples konsumentorienterade mobila operativsystem iOS, skriver bland annat Reuters.
Läs mer: Apples nya superhäftiga huvudkontor snart färdigt
Det handlar helt enkelt om att Apple nu satsar på företag, i takt med att tillväxten av iPhoneförsäljningen minskat av. För SAP, vars system främst används på datorer, är det en möjlighet att göra dem mer lättillgängliga för användare med mobiltelefoner (iPhones).
Samarbetet mellan SAP och Apple kan också ge iOS-utvecklare att få in pengar från fler håll än App Stores spelrelaterade nedladdningar. Tillväxten bland de senare har visat sig vara mest en följd av satsningen på Kina, något som innebär att man måste få fart på Apputvecklandet på nya marknader för att inte tappa fart.