Nytt kundvårdsverktyg till Microsoft Outlook

Mjukvarujätten Microsoft lanserade nyss ett nytt, lättanvänt CRM-verktyg (Customer Relationship Management), kallad Outlook Customer Manager för sin mailtjänst. Verktyget ska göra det lättare att hålla koll på uppdrag och kundrelationer utan att vara lika avancerat som tjänsten Dynamics 365 från samma företag.

Outlook Customer Manager ska automatiskt organisera kundinformation, inklusive E-mails, möten, anteckningar, filer, uppdrag, deadlines och avtal; allt samlat från E-post och kalenderdata i företagets Outlook-konto. Informationen presenteras sedan i samma vy som inkorgen, i form av en tidslinje skriver Microsoft på sin blogg.

Det nya verktyget har en mängd olika funktioner som alla ska underlätta kommunikationen mellan företag och kund. Kundmail kan assiocieras med olika uppgifter, enligt olika deadlines, och kategoriseras efter hur “viktiga” de är.

Läs mer: Se den här läckra reklamfilmen för Microsoft Studio

Microsoft tänker göra tjänsten tillgänglig för både mobilversionen av Outlook, såväl som desktopvarianten. Först ut bland mobilerna är dock iOS-varianten.  De företag som vill kommer också kunna uppgradera till den något mer avancerade CRM-tjänsten Dynamics 365, som bland annat erbjuder mer avancerad kundinformation.

Men tanken med den nya tjänsten är att rikta in sig på mindre företag med ett fåtal anställda och som inte behöver alltför avancerade verktyg för sin verksamhet.

Lanseringen är en del av ett större försök från Microsoft på att satsa på just småföretag. Tidigare i år lanserade man exempelvis tjänsten Bookings, som också var inriktat på småföretag men då gällandes just mötesbokningar och liknande.