Nytt index visar invånarnas digitala uppkoppling i Sverige och världen

Analysföretaget GfK har just startat ett nytt index, kallat Connected Consumer Index. Här rankar man länder och regioner kring deras mått på uppkoppling – om det så är PC, mobil, laptops, Smart-TVs, smarta bilar eller annat. Sverige ligger högt på listan, men är inte högst upp.

Förstaplatsen bland de 78 undersökta länderna intas av den nordamerikanska regionen, som har ett index på 1062, att jämföra med det globala på 313. Sverige då? Jo, vi har hela 875, inte alls en dålig siffra.

På sidan för GfK’s index (länk här) så kan man också följa den digitala uppkopplingens utveckling under de senaste fem åren, uppdelad med staplar för olika typer av enheter. Som väntat så har utvecklingen gått drastiskt framåt på väldigt kort tid.

Kevin Walsh från GfK kommenterar: “I samband med att de tekniska marknaderna mognar, så ökar vår insikt kring hur lokala länders pådrivare har ett relativt större inflytande på uppkopplingens tillväxt, till skillnad från globala eller regionala trender – med konsumenter som kopplar upp sig i allt större antal och på olika sätt”.

Läs mer: Varannan kan tänka sig att dela med sig data från sitt smarta hem – mot betalning