Nytt annonsverktyg i Snapchat

Snapchat fortsätter utveckla sin verksamhet för att konkurrera med Facebook, och lanserar nu nya annonsverktyg för att låta företag använda snapchat för att driva upp antalet app-nedladdningar.
Facebook har under lång tid erbjudit möjligheten för företag att göra annonser som syftar till att få användare att ladda ner företagets app. Annonsverktyget har varit en mycket lukrativ verksamhet för Facebook, och det är därför inte konstigt att Snapchat nu inför liknande verktyg.
Peter Sellis på Snapchat menar att ”Det här är ett nytt kostnadseffektivt sätt att driva app-installeringar på direkt från Snapchat”. Givetvis är det här ytterligare ett led i kampen om annonsörer mellan Snapchat och jätten Facebook.
Läs även: Facebooks senaste uppdatering ämnar avgöra kampen med Snapchat
Annonsörerna får genom det nya verktyget möjlighet att rikta sig till de användare som är mest troliga att installera appen. Informationen kommer genom Snapchats egenutvecklade algoritmer som driva av maskininlärning. Därför kommer annonserna sannolikt att bli allt mer träffsäkra med tiden.
I samband med detta nya verktyg uppdaterar även Snapchat sitt befintliga verktyg för retargeting där annonsörer lättare kan vända sig till användare som tidigare visat intresse för företagets annonser.
Fortfarande behöver Snapchat hitta balansen mellan annonser och användardrivet innehåll, och ju fler annonser desto närmare kommer de en punkt där användarna inte längre tycker det är värt att vara kvar.