Nytt annonsformat på Faceboooks flöde ska få oss att shoppa mer

Lagom till den kommande julhandeln så testar Facebook ett ny annonsprodukt. Nu ska man kunna visa upp fler än en bild eller video i nyhetsflödet, och ska också länka vidare till en extra sida med fler produkter.

Detta skriver AdWeek, som säger att denna nya två-klicksprocess ska leda till att öka varumärkesmedvetenhet och ge en större mängd försäljningssiffror.

Det nya annonsformatet fungerar såhär: en huvudbild eller video paras med ett antal produktbilder under den. Om man klickar på annonsen så kommer man vidare till en andra sida, där fler produkter visas upp. Klickar man en gång till så kommer man till företagets webbsida där man ska kunna köpa den produkt man tittat på.

Läs mer: Facebooks nya videofilter är ett steg närmare AI-revolutionen

Tanken med detta är att erbjuda konsumenter fler än bara en specifik produkt med samma annons – med målet att få dem att handla mer, helt enkelt. Konkurrenten Google har redan testat ett liknande format under sommaren.

Flera återförsäljare rapporteras ha redan testat det nya formatet under denna vecka – men enligt Facebook så kommer flera större företag att lansera sina egna nya kampanjer den närmaste tiden och julhandeln igenom. Enligt ett av företagen som testat formatet, Michael Kors, så har det gett en “cost per conversion” som är 79 procent lägre än tidigare.