Nytt annonsformat kommer snart till Youtube

Youtube har idag gått ut med att de ska lansera ett nytt sätt för annonsörer att maximera sin räckvidd med deras kortare annonser.

Youtube erbjuder ett flertal sätt för annonsörer att nå ut till sina målgrupper och fortsätter alltså skapa fler. För två år sedan introducerade Youtube ”Bumper ads” som består av 6 sekunders reklamfilmer som inte går att hoppa över. Senare introducerade de ”Trueview ads” som visas innan eller under filmer och kunde vara mycket längre. Där betalar endast annonsören om minst 30 sekunder ses av en användare eller om de trycker sig vidare för att ta reda på mer.

Det nya formatet som nu lanseras ska blanda de två tidigare nämnda annonsfortmat och sammanföra räckvidd och engagemang. Youtube kallar det nya annonsformatet för “Trueview for Reach” och hoppas på att de lockar till sig ännu fler annonsköpare. Företaget har sagt att under tidiga tester har det visat sig att 9 av 10 kampanjer fått en  20% ökning i antal konsumenter som kom ihåg reklamen vid senare skede efter att den hade visats.