Nyheter365 öppnar kontor I New York

Igår stod det klart att företaget Nyheter365, som driver viralsajten Newsner, efter jul kommer att öppna ett kontor i New York. Det blir företagets första kontor utanför Europa, och innebär en viktig bas för företagets fortsatta expansion i USA.
Företaget jobbar med att skapa innehåll för nativeannonsering och driver dessutom sajten Newsner som är Sveriges största viralsajt. Företaget har expanderat snabbt och har idag över 60 anställda fördelade på fem kontor (Stockholm, London, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo). Den nuvarande redaktionschefen Jonna Säll blir landschef i USA, och säger i ett pressmeddelande ”Det är otroligt spännande att få lansera vårt erbjudande ordentligt på den amerikanska marknaden”.
Företagets arbete med Newsner har fått mycket uppmärksamhet i USA, och flera av deras filmklipp har dessutom blivit några av de mest sedda på Facebook under det senaste året. Nyheter365 ser redan idag USA som sin viktigaste marknad, så att öppna ett kontor där är snarast ett naturligt nästa steg snarare än en våghalsig investering.
Enligt företagets VD Johan Rikner är folk i USA mycket nyfikna på företaget och vad de gör, så det finns redan stora möjligheter. Just nu pågår rekrytering av såväl säljare som redaktör till det nya kontoret. Det är bara några dagar kvar innan kontoret officiellt öppnas, och sedan lär arbetet sätta igång på allvar mycket snart efter det.
Jonna Säll ser även stora möjligheter för företagets Svenska och Europeiska kunder att genom kontoret få en koppling till företag och kunder i USA. Genom sin erfarenhet av att skapa nativeannonser som når en bred publik kan de hjälpa företag som vill expandera på den amerikanska marknaden.
Just nativeannonsering har visat sig vara ett mycket effektivt sätt att nå ut med ett budskap, samtidigt som du delar med dig av kunskap och erfarenheter. För många företag är det ett sätt att skapa engagemang som sällan går att nå genom en vanlig reklamkampanj. Att kombinera nativeannonsering med övrig marknadsföring kan därför skapa såväl en kortsiktig effekt som bygga en långsiktig relation med konsumenterna.