Nyheter24 drar igång samarbete med Facebook

Från måndag till fredag kommer Nyheter24 sända ett dagligt nyhetsprogram på Facebook Watch. Programmet kommer vara mellan 4-8 minuter långt och även visas på Nyheter24:s sidor.

Vi kommer givetvis ge tittarna de senaste nyheterna, men de kommer inte presenteras på ett traditionellt vis. Geddit kommer vara anpassat till hur man konsumerar video på Facebook idag och engagemang är vårt ledord. Det ska bli otroligt roligt att dra igång, säger Henrik Eriksson chefredaktör för Nyheter24.

Tidigare har Facebook ingått samarbeten med flera medier som tyska Bild och franska Le Monde. I Sverige samarbetar Facebook sedan tidigare med Expressen.

Vi är glada över att ingå ett partnerskap med Nyheter24 för att förmedla nyheter i mobil videoform på Facebook Watch. Den mobila transformationen har utmanat formerna för berättande i video och vi är ständigt på jakt efter fler sätt vi kan stötta publicister i denna omställning. Nyheter24:s experimentlust och målgruppsfokus ger dem en väldigt bra utgångspunkt för högkvalitativa användarupplevelser, säger John Severinson, chef strategiska partnerskap Facebook.

Geddit kommer ta upp de senaste nyheterna med nya vinklar och perspektiv på dessa som är aktuella, rappa och roliga. Målgruppen är primärt 18 – 45 år.