Nyheter24-Gruppen släpper den fjärde utgåvan av Ungdomsfokus tillsammans med Rasmussen Analys.

Ungdomsfokus är en undersökning som varje år kartlägger 15-29-åringars liv, framtidsdrömmar, drivkrafter, kommunikationsmönster samt värderingar. I år ligger fokus på de ungas syn på hur samhället mår, samt hur de själva mår.

Undersökningen genomförs för fjärde året i rad och nu för första gången under ett valår, vilket gör denna utgåva till den kanske viktigaste hittills.

Årets huvudämnen är ungas oro inför valet, synen på den utbredda psykiska ohälsan bland unga, samt ledarskap av unga. Dessutom kan du läsa om vilka kända personer som är de ungas främsta förebilder.

– På Nyheter24-Gruppen är vi ju experter på unga och millenials, och möter dem dagligen via våra sajter. Att nu borra ytterligare ett lager djupare – med hjälp av Rasmussen Analys – känns superkul, och det finns mycket spännande insikter att ta del av i årets Ungdomsfokus, precis som tidigare år säger Ulrika Ek, vd på Nyheter24-Gruppen.

– Insikterna i årets undersökning är några av de viktigaste vi tagit fram sedan Ungdomsfokus drog igång 2015. Hur vi kan skapa förutsättningar för att få unga att må bättre, tro på sig själva och vilja bidra till samhället är avgörande frågor för framtiden, kommenterar Sofia Rasmussen, vd för Rasmussen Analys.

Här kan du ladda ned och läsa rapporten:
UF 18_A5_digital